Επίσκεψη στο ΣΕΡΓΑΛ-Excursion to a dairy factory

 

Στα πλαίσια της Μελέτης Περιβάλλοντος και του κεφαλαίου “Βιομηχανία και επαγγέλματα”, επισκεφθήκαμε την τοπική γαλακτοβιομηχανία ΣΕΡΓΑΛ. Η χημικός του εργοστασίου κ. Σοφία μας έκανε μια καταπληκτική ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου εξηγώντας τη διαδικασία συσκευασίας του γάλακτος και την παρασκευή βουτύρου και γιαουρτιού. Πριν μπούμε στους χώρους της επεξεργασίας, φορέσαμε ειδικά άσπρα σκουφάκια και μια άσπρη ποδιά. Είδαμε τα μηχανήματα ομογενοποίησης, παστερίωσης, αποβουτύρωσης και συσκευασίας. Είδαμε και τη διαδικασία παρασκευής και συσκευασίας γιαουρτιού, καθώς και το χημείο, όπου γίνονται οι έλεγχοι ποιότητας. Η κ. Σοφία απάντησε σε όλες τις απορίες μας, με πολύ κατατοπιστικό τρόπο. Στο τέλος μας κέρασαν γευστικότατα γιαουρτάκια.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s